zaterdag 21 maart 2020

Kenny Rogers

Bob Dylan is tijdelijk van de radar af. Het nieuws rondom de zanger en Nobelprijs-winnaar is tot een nulpunt teruggedraaid. Niet dat je door alleen al het nieuws rondom corona ziek wordt. Maar deze griepvirus houdt de mensen wel in huis en zo min mogelijk on the road. En dus betekent dat het nieuws ook opdroogt.
Het lijkt wel op wat de profeet Jeremia zegt: U hebt mij teleurgesteld, als een beek die drooggevallen is (Jeremia 15: 18b).
Bijbelvaste gelovigen zullen wijzen op de context. Een zin in de Bijbel staat immers nooit op zichzelf, al is het maar vanwege het simpele feit dat het altijd in een hoofdstuk is opgenomen. Voorafgaand en daaropvolgend zijn ook altijd weer zinnen. Woorden. Teksten.
Tuurlijk.
Het nieuws rondom Dylan droogt op. Het gaat nu vooral om ander nieuws. Bijvoorbeeld dat Kenny Rogers is overleden. Hij is rustig ingeslapen. Rogers was een Amerikaanse countryzanger, fotograaf, schrijver, songwriter, acteur en zakenman. Net als Dylan zong hij een partij mee in We Are The World, een benefietlied uit 1985 waarin hij samen met tal van Amerikaanse muziekiconen aandacht vraagt voor de hongersnood in Ethiopië.
Het nummer She believes in me, geschreven door Steve Gibb in 1978, werd drie jaar later door André Hazes in het Nederlands uitgebracht als Zij Gelooft In Mij - wat dan ook weer de titel is geworden van de Nederlandse documentairefilm uit 1999, geregisseerd door John Appel.
Enfin. Hazes en Dylan in één verhaal. Voor de Amsterdammer een groot compliment, voor Dylan maakt het niets uit.
Dylan is van de radar. Hopelijk gebruikt hij de vrijgekomen tijd om te schrijven. Liedteksten voor een nieuw studioalbum. Verhalen voor deel 2 van zijn autobiografie Chronicles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten