zondag 22 maart 2020

Bringing It All Back Home van Bob Dylan

Het album Bringing It All Back Home van Bob Dylan is jarig. 55 lentes jong. Het is de eerste plaat met een elektrische band, de eerste ook van de elektrische trilogie - Highway 61 Revisited en Blonde On Blonde volgden nog.
De titel Bringing It All Back Home is een verwijzing naar het werk van The Beatles, die de Amerikanen hun eigen erfenis in de rockmuziek laten herontdekken. De muziek wordt weer thuisgebracht, door The British Invasion. Het zou nog ruim een jaar duren voordat Dylan ook live zijn gitaar inplugde – op het Newport Folk Festival van 1966. Dáár bracht Dylan zijn nieuwe muziek thuis.
Er is altijd wel een goede reden om naar muziek van Dylan te luisteren. Maar is Bringing it all back home een troostende plaat in tijden van corona? Misschien wel, met Love Minus Zero/No Limit. Of It's All Over Now, Baby Blue. Gates Of Eden. Om over de andere nummers nog maar te zwijgen.
Draai ik vandaag de elpee met de oorspronkelijke titel? Of toch de Nederlandse persing met als titel Subterranean Homesick Blues? Nee, toch maar gewoon zoals het bedoeld was, het album als Bringing It All Back Home.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten