zondag 13 december 2015

The Byrds – The times...


Het leuke van het fenomeen Record Store Day, is dat voor deze jaarlijkse feestdag mooie hebbedingetjes verschijnen. Een feestdag is het zeker, RSD: een partijtje om de lokale onafhankelijke muziekzaak te ondersteunen. En bij een feestje horen cadeautjes. Die hebbedingetjes zijn die cadeautjes. Het gaat daarbij 'fysieke muziek': voor wie graag grijpt naar streams zoals Spotify, zal Record Store Day een vreemde dag zijn. Een jaarlijkse rituele dans voor wie nog gelooft in de materiële weergave van muziek.
Maar dat is een discussie voor een andere plek.
Mij gaat het om de singel The Times They Are A-Changin', in de uitvoering van The Byrds. Deze singel verscheen in 2011. Op de b-kant staat het nummer She Don't Care About Time, geschreven door Byrd Gene Clark. Geperst op rood vinyl.
De inner circle geeft enige informatie over de opnames. De b-kant werd geproduceerd door Terry Melcher, als opnamedatum staat 23 augustus 1965 gemeld. Melcher is dezelfde producer als van The Times..., een nummer dat ruim een week later werd opgenomen, namelijk 1 september 1965.
Leuk, dit soort hebbedingetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten