donderdag 31 december 2015

Jaarwisseling

Het jaar 2015 zit er zo goed als op; nog een paar uur te gaan en dan luiden we massaal het nieuwe jaar 2016 in. Sommige delen van de wereld zijn reeds zo ver, andere delen van onze aardkloot volgen na de Nederlandse jaarwisseling. In ons wereldgedeelte zijn we eerder in het nieuwe jaar dan in de Verenigde Staten, het land van Bob Dylan, held van beroep.
In het vorige bericht heb ik al een “jaaroverzicht” gegeven over Bob Dylan. Het afgelopen jaar stond in het teken van Shadows In The Night, The Cutting Edge (The Bootleg Series, vol. 12) en natuurlijk de vier Nederlandse concerten van de oude bard. Viermaal Nederland: één avond in Muziekgebouw Eindhoven, drie avonden in Carré, Amsterdam. Met vier concerten was dit het grootste aantal Nederlandse concerten van Dylan in één tourleg.
En komend jaar? Natuurlijk, een Japanse en/of Aziatische voorjaarstournee. Mogelijk (heul misschien) een vervolg op Shadows In The Night. Heel misschien ook aflevering 13 van The Bootleg Series – zouden we dan eindelijk het afgekeurde materiaal kunnen beoordelen uit zijn gospel-periode of de maanden rondom Blood On The Tracks?
Dit blog heeft in 2015 zijn tweede volledige kalenderjaar volgemaakt. In de loop van het jaar voegde ik de ondertitel 'I used to care, but things have changed' toe, het refrein uit Things Have Changed, waarmee Dylan sinds een aantal jaar de concerten mee opent. Later veranderde ik deze ondertitel in 'I’m not loving you for what you are, but for what you’re not', een fantastische regel uit I'll Keep It With Mine.
Wat moeten we verder nog zeggen? Voor dit jaar is het genoeg; morgen gaan we weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten