maandag 28 december 2015

Het afgelopen jaar

Wat een schitterend jaar hebben wij als (Nederlandse) Dylan-fans gehad! Het begon natuurlijk met de release van Shadows In The Night, het Frank Sinatra-album waar we bijna een jaar op hebben gewacht, na de eerste aankondiging. Vervolgens kwam daar nog het twaalfde deel van The Bootleg Series overheen, The Cutting Edge, dat ons het verhaal vertelde over de opnamesessies voor Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited en Blonde On Blonde. En als klapper op de vuurpijl de vier (!) optredens in Nederland: een avond in Het Muziekgebouw in Eindhoven en driemaal Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
We hebben uiteraard nog een paar dagen in 2015 te gaan. Misschien dat we nog wat te horen krijgen over de Japanse of Aziatische tournee van Dylan in het voorjaar van 2016. Je weet het niet, het is bij Dylan altijd afwachten wat de maestro zijn fans toewerpt. Soms voelt het me als genade, als we een nieuw album (regulier of in The Bootleg Series) krijgen. Of als we weer een Nederlands concert krijgen voorgeschoteld. We hebben er geen recht op en toch krijgen we het. Alles wat nog komt, is meer dan extra; alles wat we al hebben meegekregen, is al meer dan we mochten hopen.
Reken maar dat Dylan een man van genade is. Oh mercy. Gisteren had ik een collega-ouderling op de koffie en we raakten onder meer aan de praat over Dylan; een sombere man is die Dylan zonder meer, maar wel een sombere man met een boodschap. Een wat bevindelijk-gereformeerde boodschap misschien. Maar die discussie kunnen we nog wel een keer voeren.
En dan nog even iets over de bootleg van Dylans optreden in Toad’s Place, New Haven, Connecticut, 12 januari 1990. Ik vroeg of van dit optreden een bootleg zou zijn gemaakt. Richard reageerde op het artikel en verwees me naar BobsBoots.com, een site waarop heel veel bootleg-titels te vinden zijn. En inderdaad, het optreden in Toad's Place staat er gelukkig ook tussen.
Nog een paar nachtjes en dan beginnen we aan 2016. Ik kijk er naar uit, laat het nieuwe jaar maar beginnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten