vrijdag 18 september 2015

Joker, Dief en Eskimo

Afgelopen week is het boek 'Joker, Dief en Eskimo' van Jochen Markhorst verschenen. Het is een bundeling van beschouwingen op 31 nummers van Bob Dylan. Een aantal publiceerde Jochen al op het blog van Tom Willems.
Mooie beschouwingen, omdat Jochen deels analyseert, deels 'over de grenzen heenkijkt' door naar de covers te luisteren en deels teruggrijpt op de bronnen per song. De schrijfstijl bevalt me wel, omdat ik het idee heb te worden geïnformeerd. Vanwege de brede kijk op de liedjes.
En dan nog die cover! Geweldige voorkant van het boek. Je ziet dat Dylan staat afgebeeld, maar de foto is niet scherp. Een onscherpe foto, dat zegt natuurlijk ook iets over Dylan zelf. Ongrijpbaar, niet scherp af te bakenen.
Net zoals dat ook al het geval was rond Blonde On Blonde.
Enfin, ter zake. 'Joker, Dief en Eskimo' is uitgegeven bij BraveNewBooks.nl en kost € 19,95. Te bestellen bij de boekhandel om de hoek, maar uiteraard ook via Bol.com.


1 opmerking:

  1. You're gonna make me lonesome when you go: eerste live uitvoering 22 april 1976 (ipv 1975). http://www.bjorner.com/DSN03275%201976%20Rolling%20Thunder%20Revue%20II.htm#DSN03330

    BeantwoordenVerwijderen