maandag 21 september 2015

Herfst-tournee


Over tien dagen beginnen Bob Dylan and his band aan hun Europese najaarstournee 2015. De herfst-tournee van dit kalenderjaar. Wat voor setlist zullen de mannen gaan spelen? Zal het weer dezelfde speellijst zijn als die al zo'n drie jaar vrijwel ongewijzigd is? Of verrast Dylan ons met een gloednieuwe lijst met liedjes? We weten het over een kleine twee weken. En voor zover het ons, gewone stervelingen, aangaat.
Natuurlijk.
Te vaak is gezegd dat Dylan zich zowel qua leven als loopbaan in de herfst bevindt. Daar ben ik het niet mee eens. Hoe vaak is dat namelijk al niet gezegd? We hoorden het toen Dylan in 1992 werd geëerd met The 30th Anniversary Concert Celebration – zelf vijftig, dertig jaar na zijn debuutalbum, in een (tweede) echtscheiding, weer folk-albums aan het opnemen.
Of toen in 1997, toen hij rond zijn verjaardag in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege hartklachten. Dylan was op sterven na dood, werd gezegd.
Niets bleek minder waar. Bij elke gelegenheid dat Dylan werd afgeschreven, sloeg hij keihard toe. Zo is hij en zo doet hij het al sinds hij die winter in 1960 aankwam in New York City.
Nog tien dagen te gaan en dan trekt Dylan over het Europese continent. Eindelijk.
Dat wordt een schitterende herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten