vrijdag 11 september 2015

Aantekeningen #23: boek, onder de rode lucht

Deze week vierde Under The Red Sky zijn 25e verjaardag. Een kwart eeuw geleden verscheen de opvolger van Oh Mercy, wat een uiterst succesvol album voor Dylan was. Ik kocht dit album zelf een jaar of twaalf, dertien geleden op een marktje in Heerenveen.
Under The Red Sky, onder de rode lucht. Een sterk album is het niet echt. Hoewel de plaat wel een paar mooie nummers kent. Born In Time, 2 x 2, het titelnummer, mooie nummers. Cat’s In The Well – dit nummer speelde Dylan live in 2003, op de twee Amsterdamse avonden in november van dat jaar. Dat was voor mij ook de beste kennismaking met dit nummer én met het album.
Opgedragen aan zijn ‘geheime dochter’ Gabby Goo Goo, in een periode dat Dylan's tweede (en geheime) huwelijk strandde. Toen hij muziek opnam met zijn 'halfbroers' van de Traveling Wilbury's.
Enfin, een leuk tussendoortje.
Volgende week verschijnt het boek Joker, Dief en Eskimo van Dylan-kenner Jochen Markhorst. Hij schrijft al regelmatig verhalen voor het blog van Tom Willems. Een kleine 20 euro, 150 pagina's en 31 Dylansongs. Iets om naar uit te kijken!
Een mooi boek, zo onder de rode lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten