woensdag 4 september 2024

Somerset Amphitheater

Overmorgen begint de derde en afsluitende reeks van de Outlaw Music Festival. Een optreden in het Somerset Amphitheater; in krap twee weken geeft de bard acht optredens. Het hadden negen shows kunnen zijn geweest, ware het niet dat het concert van 20 september in Gilford, New Hampshire, is geannuleerd. Onvoorziene omstandigheden. Tjah, dat weet je dus niet van tevoren.
De andere outlaws John Mellencamp en Willie Nelson treden wel gewoon op.
Voor Dylan een paar extra vrije dagen. Want vanaf begin oktober staat een Europese tournee gepland. Dylan pikt dan de draad weer op van zijn wereldwijde Rough And Rowdy Ways-tour.
Iets geheel anders, ik zag op ExpectingRain.com een bericht voorbij komen van Brian May. De gitarist van Queen is vorige week getroffen door een beroerte. Nu is de Britse krullenbol een befaamde muzikant, en doctor in de sterrenkunde - maar ik kan me niet heugen dat May ooit met Dylan heeft samengewerkt. Of het moet een allstar-samenwerking zijn, zoals Artist United Against Apartheid, of zoiets.
De link tussen Dylan en May zie ik niet zo gauw. Ze worstelen beiden soms met hun gezondheid; in 1997 werd Dylan onwel door een hartinfectie. Nou ja, een magere link. Heel zwak. Maar je zoekt toch naar een verbinding tussen de twee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten