vrijdag 27 september 2024

Mary Jo

Bob Dylan heeft een Twitter-account, maar staat niet bekend als een fervent twitteraar. Hij plaatste donderdag het bericht: Happy Birthday Mary Jo! See you in Frankfort.
Nou ja, geen idee of Dylan zelf zo'n bericht plaatst. Mogelijk doet zijn manager dat. Maakt niet uit, het bericht staat nu eenmaal op het wereldwijde web. Op de website van muziekblad Rolling Stone is een discussie begonnen: wie is Mary Jo, hoe oud is ze geworden, en wat doen Dylan en Mary Jo in Frankfort?
Het zal niet om de Duitse stad Frankfurt gaan. Welke Frankfurt trouwens, die am Main of die juist aan de Oder?
Dylan reist volgende week naar Praag, als start van zijn Europese najaarstournee, onderdeel van de wereldwijde Rough And Rowdy Ways-tournee. Dan doet hij ook Frankfurt an Main aan, voor liefst drie optredens (woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 oktober).
Maar ja, woont Mary Jo dáár? En is het een tikfout van de oude bard? Wat niet gek is, want Dylan maakt wel vaker bewust foutjes in de teksten, om zijn fans gek te maken. Spelen met woorden, zoals het lied en album Tempest niet hetzelfde is als het Shakespeariaanse toneelstuk The Tempest - het lidwoord ontbreekt bij Dylan.
Ik moest even denken aan Miss Mary-Jane uit Tryin’ to Get to Heaven. Maar zij heeft een huis in Baltimore. En zij heet Mary-Jane, geen Mary Jo.
Het zijn onbelangrijke zaken. Triviale dingen. Niet ter zake doende aangelegenheden. Maar wel leuk om mijn hoofd over te breken, in de concertloze periode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten