woensdag 19 juni 2019

Bootleg Series 15

Het muziektijdschrift Rolling Stone heeft nieuws. Een bron in de nabije omgeving van Bob Dylan lekt dat Columbia bezig is met deel 15 uit The Bootleg Series (BS). Deze aflevering behandelt de periode 1967-1969, de jaren dat Dylan een teruggetrokken leven leidde en zijn albums John Wesley Harding en Nashville Skyline maakte. “The outtakes from that period have never been heard,” aldus de anonieme bron.
Het is dus de periode tussen BS12 (The Cutting Edge), dat de periode 1965-'66 bespreekt, en BS10, over de jaren 1969-1971. Grofweg, want enige overlap zal ongetwijfeld bestaan. Maakt niet uit, de overlap zijn referentiepunten tussen de onderlinge uitgaven.
Wanneer BS15 verschijnt, is nog onbekend. Misschien 2020, maar zeker weten doe je het pas als de officiële berichtenstroom op gang komt. In ieder geval is Anonymous zo sympathiek om te melden, dat het platenlabel plannen in potlood heeft geschetst voor een box over Time Out Of Mind (TOOM). Ter gelegenheid van de 25e verjaardag van dit album.
En verder zijn nog meer wilde ideeën over nieuwe boxen, maar die ingevingen zijn nog wankeler dan de plannen voor TOOM25-uitgaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten