woensdag 9 maart 2016

Aantekeningen #29: Just like a woman


De site ExpectingRain.com meldt vandaag dat Dylan 9 maart 1966 het nummer Just Like A Woman opnam. Een uitstekende reden om The Cutting Edge uit de kast te trekken. Deze twaalfde aflevering uit The Bootleg Series bevat de geluidsopnames die Dylan gemaakt heeft tijdens het opnemen van Bringing It All Back Home, Highway 61 Revisited en Blond On Blonde. Naar verluidt gaat dit lied over Edie Sedgewick, maar zeker weten doen we het nooit.
Misschien gaat het zelfs wel over Mavis Staples. Deze zangeres is tijdens de komende US-tournee de “support act” van Dylan. De twee hebben een geschiedenis samen. In 2003 namen zij een nieuwe versie op van Gonna Change My Way Of Thinking op, voor het gospel-tribute-album Gotta Serve Somebody. En Dylan heeft aan pa Staples in het verleden om de hand van Mavis gevraagd; maar Mavis weigerde, omdat Dylan blank is.
Net als een vrouw.
Een dame staat ook op de hoes van de bijzondere ep, dat ter gelegenheid van Record Store Day 2016 verschijnt. Melancholy Mood heet deze singel en bevat naast het titelnummer ook de drie nummers All Or Nothing At All, Come Rain Or Come Shine en That Old Black Magic. Nummers die zijn opgenomen voor Fallen Angels, het tweede album met nummers die door Frank Sinatra zijn opgenomen. Deze singel staat wel gepland voor de Amerikaanse editie van Record Store Day, maar het is onduidelijk of dit schijfje ook in Nederland zal verschijnen.
Een mooi exemplaar voor de verzamelaars onder ons. Ik hoop dat mijn platenboer Wobbe aan een versie van Melancholy Mood kan komen. Daarnaast is het ook uitkijken naar een ander verzamel-object: If Not For You verschijnt 5 mei als prentenboek, net als eerder Man Gave Names To All The Animals, Forever Young, If Dogs Run Free en Blowin' In The Wind. Mooie dingen staan er dus op de rol.
En dat allemaal vanuit een liefde. Voor een vrouw. Als een vrouw.
Misschien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten