maandag 21 maart 2016

A rare batch of little white wonder

Behalve dat ik een exemplaar van Little White Wonder op de kop tikte bij mijn platenboer Wobbe, liep ik onlangs ook zijn platenzaak uit met een editie van Dylan's A Rare Batch Of Little White Wonder. Een plaat die ik al wel vaker had zien staan, maar tijdens dit bezoek besloot ik om deze dubbel-elpee mee naar huis te nemen. En bij thuiskomst ging A Rare Batch gelijk op de draaitafel.
Wat voor album is A Rare Batch precies? In ieder geval een bootleg, zoveel is al snel duidelijk. Een echte platenlabel is niet te vinden, of het moet 'SAAR s.r.l. – Italy' zijn, wat achterop in kleine lettertjes te lezen is. Een Italiaanse persing, uit 1981. Met een aantal mooie liedjes, zoals Farewell, Angelina, The Death Of Emmett Till, Only A Hobo, Love Minus Zero, It's All Over Now en Poor Lazarus. Om maar eens wat te noemen.
En wat opmerkelijke titels. Zo is Love Minus Zero zonder de toevoeging No Limit, heeft If You Gotta Go, Go Now geen subtitel tussen haakjes, en is It's All Over Now niet geadresseerd aan Baby Blue. Of wat te denken van Lady Down Your Weart Tune en It Takes A Lot To Laugh, Killing Me Alive? Merkwaardig.
Maar dat is dat je krijgt, als het om bootlegs gaat. De administratie is lang niet altijd goed op orde. Titels zijn foutief of incompleet. En de volgorde van de nummers is niet per sé de juiste: zo staan de nummers op kant 3 vermeld als zijnde de nummers van kant 4, en staan de nummers van kant 4 per abuis vermeld als nummers van kant 3.
Ach, ik neem het de bootleggers niet kwalijk. Ik heb er een mooie elpee bij. En ik troost me met de gedachte, dat Dylan zelf heeft gezegd: some of these bootleggers, they make pretty good stuff.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten