woensdag 23 maart 2016

Brussel

I left Rome and landed in Brussels
Aldus zingt Dylan in 'When I paint my masterpiece'. Ik hoorde dit nummer live zingen door de maestro in de Heineken Music Hall in 2009, de eerste avond van een serie van drie. Het publiek in Amsterdam applaudisseerde bij het horen van deze zinsnede – reden voor Dylan om de zin bij de rijm-zin (twee regels later) opnieuw te zingen in een wat verbasterde vorm. Amsterdam – Brussel, het ligt voor de Amerikaan niet eens zo gek ver van elkaar.
Wat heeft Dylan met Brussel, de hoofdstad van België en het politieke centrum van Europa? Ik heb er vaak aan gedacht, na de terroristische aanslagen van afgelopen dinsdag. Niks direct, lijkt me. Of het moet de zin uit 'When I paint my masterpiece' zijn. Maar dat is misschien ook wel teveel gezocht. Er is geen directe link tussen Dylan en Brussel. Geen associatie tussen de dominee tegen de moslimterreur – of het moet uit Precious Angel zijn:

Sister, lemme tell you about a vision I saw
You were drawing water for your husband, you were suffering under the law
You were telling him about Buddha, you were telling him about Mohammed
in the same breath
You never mentioned one time the Man who came and died a criminal’s death

Of nee, er is wél een (in)directe link tussen Dylan en Brussel. Adele zong in Londen haar versie van '(To) Make you feel my love'. Mooi hoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten