zaterdag 20 juli 2024

Smartphones

In het najaar gaat Bob Dylan weer naar Europa. Een fors aantal optredens in het oude continent. Geen Hollandse concerten, wel een optreden in Lotto Arena te Antwerpen. Dat is Dylans bezoek aan de Lage Landen.
Als de bard zijn optreden verzorgd, zijn de mobiele telefoons taboe. Je moet je telefoon in een afgesloten tasje doen. Geen afleiding. Bij zijn laatste Nederlandse shows was dit ook al het toegangsbeleid. Dat was me eigenlijk wel goed bevallen.
"Het creëren van telefoonvrije concerten tijdens eerdere Bob Dylan tours toont aan dat dit voor een betere concertervaring zorgt: wanneer we de technologische prikkels waar we aan gewend zijn geraakt achterwege laten, zijn onze ogen meer gefocust op de omgeving en onze zintuigen alerter," staat op de site van Lotto. Zo is het ook. Geen beeldschermpjes, geen blauwe verlichting, geen schermpjes waar je aandacht toch naar wordt getrokken.
Maar focus. Concentratie. Daar kom je ook voor, natuurlijk. Een concert is geen achtergrondmuziek, maar een 'belevenis'. Dylan weet dat en wil dat wij, gewone stervelingen, dat ook weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten