woensdag 5 juni 2024

Kronieken #116 | Lennaert Nijgh Prijs

Thomas Acda is deze week gedecoreerd met de Lennaert Nijgh Prijs. Acda kreeg de prijs voor de beste tekstdichter vanwege zijn "veelzijdigheid, muzikaal laverend tussen kleinkunst en popmuziek".
Zou Dylan zo'n prijs ook kunnen krijgen? Nijgh vertaalde onder meer The times they are a-changin’ naar het Nederlands, waar Boudewijn de Groot een hit mee had. Waarschijnlijk niet, ik denk dat deze prijs voor Nederlandse artiesten is weggelegd.
Overigens is Willem op zoek naar nieuwe eigenaren. Hij heeft zijn zolder opgeruimd, en doet afstand van een aantal Dylan-spullen. Wie interesse heeft, kan dat kenbaar maken door me even te mailen (fritstromp [at] gmail.com). Dan zorg ik er voor dat je met Willem in contact komt om de details te bespreken.
Morgen is het weer een verkiezingsdag. We mogen volksvertegenwoordigers kiezen, die namens ons land in het Europarlement plaats nemen. Een heel gedoe, zo'n continentale verkiezing. Daar weten ze in de Verenigde Staten natuurlijk alles van. Maar ook: don't follow leaders, watch the parkin' meters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten