vrijdag 11 augustus 2023

Saved

Met de hoes van de elpee Saved is iets bijzonders aan de hand.
In eerste instantie verscheen dit tweede gospelalbum van Dylan met een hoes van Tony Wright; die maakte een redelijk expliciet schilderij over wat Saved betekent. Daar was geen twijfel over mogelijk. Gered door de hand van de Heer, het bloed van het Lam.
Bij nader inzien vond platenmaatschappij Columbia Records deze hoes toch wat te specifiek. Bij een herdruk werd daarom gekozen om de binnenhoes van Saved tot 'hoofdhoes' te promoveren. Een tekening van Dylan 'on stage'.
Deze tweede hoes is niét te vinden in de verzamelbox The Complete Album Collection Vol. One uit 2013, waar álle studio- en live-albums van Dylan te vinden zijn tot dat moment. Met uitzondering van The Bootleg Series (daar is dan weer een andere verzamelbox van) en de albums van The Traveling Wilburys. Maar wel weer met de elpee DYLAN uit 1973, die voor de gelegenheid is afgestoft en is 'geremasterd' - eindelijk.
De elpee Saved is in tweevoud te verkrijgen. Geef mij maar de eerste persing. De inhoud is hetzelfde, de verpakking net even iets overtuigender.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten