dinsdag 8 augustus 2023

Mississippi

In De Volkskrant van dinsdag staat een groot verhaal over de schoonheid van de Mississippi Delta bij nacht. Of nou ja, een verhaal? Het zijn vooral foto's van het moerasgebied in het noordwesten van de Amerikaanse staat Mississippi.
Auteur is Thomas Rueb. De twee pagina's met foto's en een stukje tekst staat op de middenpagina van de vroegere katholieke krant.
Door dit artikel ben ik weer even in Ahoy, die avond dat Bob Dylan met Mark Knopfler naar de Maasstad trok. De voormalige Dire Straits-frontman speelde voor de pauze, Dylan kwam na de onderbreking ten tonele. Dylan blafte Knopfler van het podium af.
Enfin.
Die avond speelde de maestro onder meer zijn eigen nummer Mississippi. Een lied dat afkomstig is van zijn album "Love And Theft" uit 2001. Het album verscheen dezelfde dag dat moslimterroristen onder meer met gekaapte vliegtuigen zich boorden in de twee torens van het WTC in New York.

Only one thing I did wrong
Stayed in Mississippi a day too long

Dat is wat Dylan zegt over Mississippi. Een dag te lang in Mississippi. Dat zal Thomas Rueb misschien herkennen. Of misschien ook wel niet. Het is in ieder geval een goede gelegenheid om de opname van 20 oktober 2011 weer te beluisteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten