zaterdag 29 juli 2023

The Basement Tapes Complete

Zaterdag. Een mooie dag om een verzamelaar te draaien. Vandaag is het The Basement Tapes Complete, nummer 11 uit The Bootleg Series. Met daarop álle opnames, die organist Garth Hudson heeft opgenomen op zijn tape-recorder. In de kelder van Big Pink, dat roze geschilderde huis in West Saugerties. In dat pand verbleven de mannen van The Band. Dylan kwam op bezoek, om muziek te maken en lol te hebben.

***

Vroeger keken we 'lineair' naar de televisie. Je keek naar wat de televisie-zenders op dat moment aanboden. Met name de commerciële zenders kenden (en kennen) grote reclameblokken. In zulke blokken adverteren ondernemers met hun diensten en goederen.
Maar dat kan ook subtieler. Naar verluidt adverteren sommige ondernemers ook tijdens een uitzending. Door bijvoorbeeld rechts boven in, of links, bij de zender-icoon, een reclame te plaatsen. Voor een paar seconden.
Bijvoorbeeld door Coca-Cola, die daardoor de verkoop van het eigen drinkmerk positief kon beïnvloeden.

***

Bob Dylan is geen Coca-Cola. Maar dat ik The Basement Tapes Complete weer aanzet, is wel een beetje onbewust gestuurd. Alsof iemand bijna ongemerkt een logo in een hoekje liet zien. Dat komt deels door mijn vakantie in Normandië. Mevrouw Frits en ik verbleven in een huisje, dat mij deed denken aan Big Pink, het huis waar The Band een tijd heeft gewoond.
Een andere 'sluikreclame' is een recensie, die Tom Willems op zijn blog plaatste. Hij bespreekt daarin het boek Basement Tales; Bob Dylan - The Basement Tapes On Disc (1968 - 2014) van Andrea Brillo.
Een goede aanleiding op die sprookjes uit de kelder weer te luisteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten