zaterdag 22 juli 2023

Kronieken #106 | Wat nu?

Tony Bennet is overleden. De zanger is 96 jaar geworden. Een crooner. En ruim tien jaar ouder dan Dylan. Bennet trad al jaren niet meer op; de ziekte Alzheimer hield hem van het podium af.
De katholieke Wereldjongerendagen (WJD) komen er weer aan. Voor het Nederlands Dagblad een goede aanleiding om bezoekers 'van toen' te benaderen. Ze werden de ‘generatie van Johannes Paulus II’ genoemd: de jongeren die meegingen naar eerdere versies van de Wereldjongerendagen. Wat is er van hun enthousiasme terechtgekomen? Vier van hen kijken terug naar wat het voor hun leven betekend heeft.
Eén van die WJD was in 1997, waar in het artikel ook over wordt gesproken. Dylan was er ook. Geen jongere, wel een 'inspirator' voor jongeren. Drie nummers speelde hij voor het verzamelde publiek. En hij groette de paus. Met afgenomen hoed.
Jochen Markhorst heeft weer een boek geschreven over Dylan. Deze keer staat het nummer I Contain Multitudes centraal. Ik wacht nog op de Nederlandstalige editie.
Is Dylan dan daadwerkelijk bezig met zijn afscheidstournee? Of is het een afleidingsmanouvre? Is het een manier om te zeggen dat hij niet meer naar Europa en Azië gaat, maar alleen in de Verenigde Staten blijft touren?
Ik weet het ook niet. Vandaag een zaterdag. Tijd om rustig aan te doen en na te denken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten