maandag 24 juli 2023

Pensioen


Hoe zou Dylan zijn dagen vullen als hij met pensioen is?
Geen gekke vraag. Het is een onderwerp wat me de laatste dagen een beetje bezig houdt. Mary K. Jacob werkt bij The New York Post. Zij beweert dat Dylan aan zijn final tour bezig is.
Bronnen zouden dat aan Mary K. hebben gezegd. Maar echt heel onderbouwd is het artikel verder niet. Dus ik weet ook niet heel goed of dit verhaal klopt, of Dylan daadwerkelijk bezig is met een afscheidstournee - voor in ieder geval het optreden buiten de Verenigde Staten.
Misschien is het waar, misschien is het niet waar. In elk geval zullen beiden partijen zeggen dat Dylan ons weer verrast. De ene partij zal zeggen dat de troubadour ons verrast, doordat hij wél doorgaat - terwijl hij al 82 jaar is, en jongere collega's al met pensioen zijn. Tóch door, ondanks leeftijd en gepensioneerde vrienden.
De andere partij zal zeggen dat Dylan dan tóch stopt. Wie had dat verwacht, na een Never Ending Tour van zo'n 35 jaar? Doet-ie toch maar weer, zo oneindig is die concertreeks dan toch niet.
Een sluwe vos.
Maar toch. Het zou toch zomaar kunnen dat het optreden in AFAS Live, vorig jaar oktober, toch mijn laatste Europese Dylan-concert zou zijn geweest.
Kan.
Misschien.
Mogelijk.
Het blijft Bob Dylan waar we het over hebben. Die geraniums zie ik nog niet voor zijn ramen staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten