zaterdag 31 december 2022

Jaaroverzicht 2022

In Kiribati is het om 11.00 uur Nederlandse tijd al 2023. Een uur later is de jaarwisseling in Nieuw-Zeeland en om 14.00 uur in een groot deel van Australië. Wij moeten nog ruim een halve dag wachten.
Voor de andere kant van de grote plas duurt het nóg langer voordat het nieuwe kalenderjaar van start gaat. In de Verenigde Staten begint 2023 pas om 06.00 uur Nederlandse tijd, met staten aan de oostkust. Als laatste zijn de onbewoonde Amerikaanse Bakereilanden en Howlandeilanden aan de beurt. Daar is de jaarwisseling pas om 13.00 uur Nederlandse tijd.
Wat in dat nieuwe jaar gaat gebeuren, weten we nu niet. Dat moeten we afwachten. Maar dat zal ongetwijfeld wel lukken. Wel kunnen we terugkijken op het afgelopen jaar. En wat was het voor een jaar!
Dylan kon weer optreden. Dit jaar gaf de bard 82 optredens. Twee shows waren in AFAS Live in Amsterdam - bij die tweede avond was ik aanwezig. We werden verwend met de essay-bundel The Philosophy Of Modern Song. We kijken uit naar de verschijning van Fragments, deel 17 van de Bootleg Series.
Inmiddels draait John Wesley Harding. Een mooi album voor de laatste uren van het kalenderjaar.
Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar. Het akelige Corona-virus ging niet aan mijn voordeur voorbij; de naweeën duren nog altijd voort. Gelukkig heb ik aan Dylan een troostend geluid. Net als bij het stopzetten van mijn studie Geestelijke Verzorging aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Om maar een paar dingen te noemen. Er is veel meer te zeggen over 2022. Niet alleen tegenvallers. Ook mooie momenten. Zoals het gezelschap waar ik mee naar het Dylan-concert ben geweest.
Al die dingen zijn goed om zo in de late uren van deze dag te memoreren. En om in een selecter gezelschap te bespreken. Dat gaan we dan ook maar doen. Met Dylan op de achtergrond. Of de voorgrond. En een goed glas Westmalle.
Op het oude jaar. En op het nieuwe jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten