woensdag 17 juli 2019

Foto's

Bob Dylan houdt niet van foto's. Voorafgaand aan zijn optredens, wordt meegedeeld dat op last van de optredende artiest geen opnames gemaakt mogen worden. Tijdens de eerste van twee shows in Wenen, in april, legde Dylan tijdens de toegift de muziek stil en blafte het publiek toe: "We can either play or pose. It's your decision!" 
Een paar dagen later stond Dignity op het menu. Someone showed me a picture and I just laughed, Dignity never been photographed.
Desalniettemin lukt het sommige mensen om foto's te maken. Of zijn het professionele fotografen die met permissie de maestro vereeuwigen op de plaat? Het maakt niet eens zo gek veel uit, we hebben de foto's nog.
Uit de fotoserie van Dylan en Neil Young valt me op wat voor held Dylan eigenlijk is. Zijn onhandigheid is vaak wel zichtbaar, en die onhandigheid charmeert hem. Het is een van die redenen waarom ik zo van die man houd.
Maar ik zie nog iets op de foto's. In ieder geval op de staatsieportretten. Dat is de gouden ring aan Dylan's rechterhand. En dan ook nog aan de ringvinger. Heeft hij een nieuwe mevrouw Dylan aan de haak geslagen? Of is een ontbonden huwelijk weer rechtgezet? Of is het enkel een zegelring? Dat lijkt het overigens niet, het ontbreekt aan een mooie vierkant.
De ring lijkt wel degelijk een trouwring te zijn. Verdere sieraden ontbreekt bij de zanger. Zou het dan toch...? En wat zou het uitmaken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten