donderdag 25 juli 2019

Acda

Thomas Acda maakte jarenlang deel uit van het cabaretduo Acda en de Munnik, samen met Paul de Munnik. In 2015 hielden de muzikanten en cabaretiers op als formatie. Als duo kwamen de mannen in 2003 met een bewerking van The Times They Are a-Changin': Morgen wordt alles anders.
Paul de Munnik kwam na de breuk al vrij snel met een eigen solo-album. Bij Thomas Acda duurde dat tot begin dit jaar. In 2015 debuteerde hij als romanschrijver met Onderweg met Roadie. In 2016 verscheen vervolgens zijn regiedebuut in de vorm van de televisiefilm Fake. In het seizoen 2017/2018 speelde Acda de hoofdrol in de musical Fiddler on the Roof. Eind 2018 staat Thomas voor het eerst als solo artiest op het podium met zijn programma Motel.
Dat soloprogramma ligt ten grondslag aan de gelijknamige solo-plaat, met daarop Overture I, "een soort hallucinerende roadtrip die Jack Karouac zou kunnen hebben geschreven en Bob Dylan kon hebben gezongen, in de jaren vijftig en zestig". Aldus Herman Veenhof van het Nederlands Dagblad in een recensie.
Een goede reden om de naam van Thomas Acda te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten