vrijdag 26 juli 2019

Boris Johnson

Acteur Rutger Hauer is vorige week na een kort ziekbed overleden. Hij was 75 jaar. Hauer overleed vrijdag in Beetsterzwaag. De uitvaart heeft vandaag in besloten kring plaatsgevonden. Dat heeft zijn familie laten weten.
Op een platte wagen, voortgetrokken door de Friese paarden Jelte en Rein, die versierd waren met bloemenkransen, werd hij door zijn woonplaats Beetsterzwaag naar zijn laatste rustplaats gebracht. De kist was bedekt met een Amerikaanse vlag en een Friese.
Zou Hauer nog met Dylan hebben gesproken? Dylan is natuurlijk ook een parttime-acteur en leverancier van filmmuziek. Maar volgens mij is die relatie niet aanwezig.
Boris Johnsons is sinds gisteren officieel de minister-president van het Verenigd Koninkrijk. Tussen 2008 en 2016 was hij burgemeester van Londen, daarna was hij twee jaar minister van Buitenlandse Zaken. En nu dus premier, met een dubbel paspoort.
De politicus is in 1964 geboren in New York, wat hem ook de Amerikaanse nationaliteit opleverde. Als Geert Wilders een Member of Parliament, had Johnson al drie moties van wantrouwen aan zijn broek hangen. Maar Wilders is een Venloos Tweede Kamerlid.
Johnson is dus een landgenoot van Dylan. En wat hem ook aan de zanger verbindt, behalve de administratie, is William Shakespeare. De biografie van Johnson, getiteld Shakespeare: The Riddle of Genius, werd in het voorjaar van 2016 aangekondigd, maar een paar maanden later alweer op de lange baan geschoven vanwege het ministerschap van de auteur.
Voor wat het waard is, allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten