woensdag 1 mei 2019

Workingman's Blues #2

Vandaag wordt op tal van plaatsen de Internationale aangeheven. Dit is immers een strijdlied van de arbeidersbeweging en vandaag, 1 mei, is het de dag van de arbeid. De Dag van de Arbeid is een feestdag van de socialistische, communistische en anarchistische arbeidersbeweging. 1 mei 1890 werd de eerste internationale Dag van de Arbeid gevierd met grote demonstraties voor de achturige werkdag in verschillende landen, zoals in Frankrijk, Oostenrijk-Hongarije, Italië, Spanje, België, Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zweden en de Verenigde Staten. 
Wat zou je zo'n dag als vandaag kunnen draaien? Welke soundtrack past bij vandaag? Ik grijp voor het gemak naar het Songbook van Bob Dylan, omdat ik daar toch wel vertrouwd mee ben. Een lied als Maggie's Farm zou natuurlijk goed kunnen zijn. I ain't gonna work on Maggie's Farm no more. 
Of Union Sundown. Well, it's sundown on the union / And what's made in the USA / Sure was a good idea / 'Til greed got in the way.
Maar ik prefereer voor vandaag toch Workingman's Blues #2, afkomstig van het album Modern Times uit 2006. Live heeft Dylan dit nummer het beste uitgevoerd, zoals tien jaar geleden in de Heineken Music Hall. Die versie draai ik vandaag nog maar weer eens. 
Ter gelegenheid van de dag van de arbeid.

Dit blog verscheen eerder op FritsTromp.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten