zondag 12 mei 2019

Kronieken #44: Moederdag 2019

I can hear a sweet voice gently calling
Must be the Mother of our Lord 

Dat gezegd hebbende in het kader van Moederdag, komt het Algemeen Dagblad met het nieuws dat een nieuwe documentaire over The Band in de maak is. Robbie Robertson zal centraal staan in Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band, zoals de documentaire van filmmakers Martin Scorsese en Ron Howard gaat heten.
De documentaire is gebaseerd op Testimony, de autobiografie die Robertson twee jaar geleden uitbracht. In zekere zin is de film een vervolg op The Last Waltz, ook door Scorsese geregisseerd. Drummer Levon Helm schrijft in zijn autobiografie This Wheel's on Fire uit 1993 vrij kritisch over de opvallende aanwezigheid van Robertson en de afwezigheid van de andere Band-leden in de filmdocu.
The Band begon midden jaren zestig als de begeleidingsband van Bob Dylan, schrijft het AD. Dat is een historische onjuistheid. In de jaren zestig waren Rick Danko, Garth Hudson, Richard Manuel, Robertson en Helm weliswaar de muzikanten die Dylan begeleidden bij zijn overstap naar de zogenoemde elektrische muziek, maar zij waren in die bezetting ook al de begeleidingsband van Ronnie Hawkins en heetten toen The Hawks. 
Ik neem het de Showredactie niet kwalijk. Je kunt immers niet al deze dingen weten. Ik neem de taak maar op me om dit mankement te herstellen. 
Bij deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten