dinsdag 8 januari 2019

Time Passes Slowly #2

Op Another Self Portrait, het deel uit de Bootleg Series van Bob Dylan waar dit blog naar is vernoemd, staan twee versies van Time Passes Slowly. Dit nummer is oorspronkelijk verschenen op het album New Morning uit 1970. Met New Morning zou Dylan zich revengeren voor de dubbelaar Self Portrait uit hetzelfde jaar. Zou, mogelijk, het kan.
De tweede versie van Time Passes Slowly staat op het tweede schijfje van Another Self Portrait. De liner notes in het boekje (de administratie! één van de redenen om de muziek op een fysieke geluidsdrager te hebben!) vertellen dat het nummer 2 juni 1970 is opgenomen.
Sterker nog. Bob Dylan doet de vocals en piano, Charlie Daniels speelt de bass, David Bromberg is te horen op guitar, net als Ron Cornelius (met Nederlandse voorouders?). Al Kooper neemt het organ voor zijn rekening, Russ Kunkel is verantwoordelijk voor de drums.
Het resultaat doet me qua intro sterk denken aan The Beatles. Aan dat liedje With a Little Help from My Friends, geschreven door het schrijversduo Lennon-McCartney, gezongen door drummer Ringo Starr en in 1967 uitgebracht op het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, in 1968 gecoverd door Joe Cocker.
Maar het is wat ik er in hoor. En misschien zit ik er wel volledig naast en hebben beide songs werkelijk geen enige verwantschap met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten