woensdag 9 januari 2019

Christian Bale

De Welshman Christian Bale heeft dit weekend een Golden Globe gekregen voor zijn rol als de Amerikaanse voormalig vicepresident Dick Cheney in Vice. Dat heeft verder niets met Bob Dylan te maken. De hele uitreiking, niets was wat naar Dylan verwees.
Of toch wel?
Christian Charles Philip Bale komt uit Wales. Net als Dylan Thomas, de dichter wiens voornaam mede de inspiratie vormde voor Robert Zimmerman om zijn naam in zijn paspoort aan te passen.
Bale speelde in 2008 in de biopic I’m Not There over Bob Dylan de rol van Jack Rollins, de verafgode singer-songwriter, wiens fans hem laten vallen als hij ook elektrische muziek gaat maken en die zichzelf vervolgens hervindt na zich totaal in het christelijke geloof te wentelen.
Bale kreeg het befaamde Golden Globe-beeldje. In tegenstelling tot iemand als Lenny Bruce. Dylan bezingt Bruce in het gelijknamige nummer op Shot Of Love uit 1982. He's the brother that you never had.
Bale kreeg deze award vanwege zijn rol voor Dick Cheney, vicepresident onder de jonge George Bush. Vicepresident van Dylan. Bale bedankte Satan voor de inspiratie voor deze rol. Was het een ironische opmerking van iemand, die inspiratie zoekt bij de heerser van het kwaad, om een bepaalde rol te spelen? Omdat de rol die Bale moest spelen, ook een variant van dat kwaad is? Je weet dat Satan soms komt als een engel van het licht.
Verder heeft Dylan niets te maken met de Golden Globes van afgelopen weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten