woensdag 2 januari 2019

2019

In 1959 schreef Robert Allen Zimmerman in het high school-jaarboek: “Robert Zimmerman: to join 'Little Richard'”. Twee jaar later liet hij de University of Minnesota achter zich en vestigde zich in New York, waar hij zich van verschillende pseudoniemen bediende, waaronder Elston Gunnn en Blind Boy Grunt. Ook de naam Bob Dylan kwam voorbij, een naam die beter beklijfde. Geen wonder dat Robert Allen Zimmerman in augustus 1962 onder de hoede van manager Albert Grossman zijn naam officieel liet aanpassen naar Robert 'Bob' Dylan.
In 1969 werd het beroemde Isle Of Wight-festival gehouden. Drie dagen Woodstock in het Kanaal. Bob Dylan doorbrak zijn zwijgen na zijn mysterieuze motorongeluk, door met The Band een concert te geven. De Canadees-Amerikaanse formatie gaf ook een eigen optreden.
Dit optreden verscheen als bootleg op het label Hollow Horn onder de titel Mighty Mockingbird – machtige Amerikaanse spotvogel. In 2013 verscheen het officieel, als extra in de luxe box van Another Self Portrait, aflevering 10 uit The Bootleg Series.
In 1979 verscheen Slow Train Coming, de eerste van drie gospelalbums van Bob Dylan.
Wordt 2019 het jaar van deel twee uit Dylan's autobiografie Chronicles? Komt de bard weer naar Nederland voor een aantal optredens?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten