woensdag 30 mei 2018

Lezing


Op Artex Kunstenschool wordt dinsdag 12 juni om 18.30 uur een lezing gehouden over Bob Dylan. Dylankenner en literatuurhistoricus Liesje Schreuders van Bureau Boeiend gaat in op de biografie van Dylan, zijn ontwikkeling als dichter/songwriter en op de teksten zelf. Leuk vooruitzicht, een Waddeneiland bezoeken en naar een Dylan-lezing gaan.
Ondertussen noteert Dylan weer wat shows in het verre oosten, waar hij in de zomer een tournee verzorgt. De kans dat van een lopende subtournee van The Never Ending Tour een registratie op de markt komt, is nihil. Ondanks de strakke en vaststaande setlist, per avond.
Dat was ruim veertig jaar geleden wel anders, toen Before The Flood verscheen. Die vloed kwam inderdaad, na de scheiding van Sara Dylan – Lownds en de bekering. Naar aanleiding van een column van Hugo Borst, houdt Tom Willems op zijn blog een soort bespreking van Before The Flood. "Heeft Hugo Borst gelijk? Behoren de opnamen op Before The Flood tot de beste concertopnamen van Bob Dylan en The Band?"
Hans Altena herinnert zich de aankondiging van de elpee: “Was dit weer zo'n afknapper als Self Portrait, waar we stiekem trouwens van genoten tijdens onze vrijpartijen?” Geen idee, wordt er op Dylan's muziek gevreeën? En hoe zou dat dan moeten? Nou ja, Hans weet het en heeft er goede herinneringen aan.
We zullen nog wel even moeten wachten tot 2019, eer Dylan weer naar Nederland komt voor een optreden of twee, drie. We merken het vanzelf. Tot die tijd doen we ons maar tegoed aan lezingen op Texel en met Self Portrait en Before The Flood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten