zaterdag 5 mei 2018

Bevrijdingsdag

I married Isis on the fifth day of may
Met deze woorden begint Isis. Dit nummer staat op de plaat Desire. Een mooi album. Ook vanwege Sara, waarmee Desire afsluit. Een hartverscheurend liefdeslied voor mevrouw Dylan, die nog haar best deed om het huwelijk met Bob te redden. Dat huwelijk eindigde desalniettemin twee jaar later in een echtscheiding.
In dat huwelijk zaten al de nodige barsten. Blood On The Tracks, de plaat die aan Desire voorafgaat, staat vol met dat huwelijk in ontbinding. Of zoals zoon Jakob later zou zeggen: “When I'm listening to Blood On The Tracks, that's about my parents.”
We hoeven niet lang meer te wachten op de aflevering uit de Bootleg Series over Blood On The Tracks. Naar verluidt verschijnt deze in november. Eindelijk. De geruchten over deze editie uit BS doen al jaren de ronde.
I married Isis on the fifth day of may
Blind Willie McTell werd 5 mei 1898 geboren. Vijfentachtig jaar later nam Dylan het gelijknamige nummer op, met Mark Knopfler op gitaar. De grootmeester vond deze versie van het nummer een demo, en liet het in de kluizen van de platenmaatschappij liggen.
In 1991 verscheen het nummer alsnog, op de Bootleg Series 1-3. Twee jaar later kwamen Dylans vrienden van The Band met de 'definitieve' versie van het nummer Blind Willie McTell.
Vijf mei.
Een mooie dag om te trouwen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten