woensdag 9 mei 2018

Floater

Een floater is de Engelse term voor glasvochttroebeling of myodesopsie. Ik heb hier wel een beetje last van. Het zijn schaduwachtige contouren die alleen of in groepen voorkomen in het gezichtsveld, die de vorm van puntjes, draden of stofwebben hebben en langzaam de oogbewegingen volgen. Het hindert niet, het is ongevaarlijk en het komt vaak voor.
Het is ook de titel van een lied van Dylan, afkomstig van “Love & Theft” uit 2001. Tussen haakjes staat als subtitel Too much to ask vermeldt. Teveel gevraagd.
Bij Dylan is het overigens niet te gauw teveel vraagt. De aankondiging van aflevering 14 uit The Bootleg Series doet mijn hart weer kloppen. Wéér een album met “afgekeurd materiaal”. Bij deze uitgave gaat het om materiaal rond Blood On The Tracks en The Rolling Thunder Revue. Enige overlap dus met The Rolling Thunder Revue, BS 5 uit 2002.
Hoewel bij de nieuwe Bootleg Series misschien meer de nadruk zal liggen op Blood On The Tracks. Met misschien wel de officiële uitgave van de New York-se opnames. Na het laten horen van deze opnames aan broertje David Zimmerman, besloot Dylan de nummers opnieuw op te nemen. Deze keer in Sound 80 in Minneapolis, met muzikanten die door David Zimmerman waren gerekruteerd.
Of is dit ook glasvochttroebeling? Gezichtsbedrog? Een floater?
Vast niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten