donderdag 3 mei 2018

Changing of the guards

Sixteen years.
Het zijn de woorden waar de elpee Street Legal van Bob Dylan mee begint. Het zijn de openingswoorden van Changing Of The Guards. De plaat verscheen in 1978, acht jaar voordat ik werd geboren. Acht jaar, dat is de helft van zestien jaar.
Street Legal, toegestaan om ermee de weg op de gaan. Dylan's échte echtscheidingsplaat, hoewel hij op de hoesfoto nog wel de trouwring om zijn ringvinger heeft. Ik kocht de elpee tijdens een zomervakantie in Zeeland, toen ik met een bevriende familie daar was.
Is Your Love in Vain staat ook op dit album. Met die mooie zin If I'm a fool you can have the night, you can have the morning too. Daarmee versloeg ik mijn vriend, die in die tijd nogal weg was van Geef Mij Nu Je Angst, in de uitvoering van Guus Meeuwis. De huiskamervraag is met welke zin uit dit lied van Dylan de nederpop-muzikanten Meeuwis en volkszanger André Hazes, van wie het origineel is, worden afgestraft.
Sixteen years.
Bedankt, Tom.

1 opmerking:

  1. Geef mij nu de nacht. Ik geef je de morgen terug.
    Overigens is het origineel niey van Hazes. Hij vertaalde het uit het Duits: gib mir deine Angst. Van Udo Jürgens. Dé Udo Jürgens ;)

    BeantwoordenVerwijderen