zaterdag 22 oktober 2016

Nieuws

Vanavond treedt Bob Dylan op in Thackerville. Maar dat is vanavond pas. Dat geeft voor nu een goede gelegenheid om wat nieuws rondom Dylan te bespreken. Want nieuws genoeg. Zo las ik gisteren het nieuws over een nieuwe aflevering van de Bootleg Series.
Nummer 13 uit deze discografie zou zomaar de 'gospel years 1979-'81' kunnen beslaan. Volgens een betrokkene uit het Dylan-kamp zit er uiteraard onuitgebracht studio-materiaal in de nieuwe box, plus een live-optreden. Het zijn geruchten, alles is nog naar verluidt. Maar het zou zomaar kunnen dat dit bericht waar is.
Een hoofdstuk in de Bootleg Series over Blood On The Tracks laat nog even op zich wachten, gezien dit nieuws.
Ander nieuws is de releae van Chronicles, Vol. 2, het vervolgdeel uit Dylan's autobiografie. Volgens uitgeverij SIMON & SCHUSTER verschijnt dit boek 31 december 2019. Dat duurt nog drie jaar; bij de release van Chronicles, Vol. 2 is het zestien jaar geleden dat deel 1 op de markt kwam.
En als laatste het gedoe rondom de Nobelprijs voor de Literatuur. Dylan zelf heeft niet gereageerd op het nieuws. Het bericht van de toekenning, dat op zijn site stond, is inmiddels van de site afgehaald. Is dat een keuze van het management? Of van Dylan zelf? Geen idee. Doet er ook niet toe. Dylan heeft evenmin laten weten of hij 10 december de Nobelprijs komt ophalen.
Academielid Per Wästberg noemde Dylan daarom onbeleefd en arrogant. Tjah. Waar gaat het eigenlijk over? Wie maakt waar een probleem van? Dit zijn ook maar dingen die groter worden gemaakt, dan dat ze zijn. Rond de jaarwisseling kijken we terug op deze periode en zullen we misschien onze schouders ophalen: “Ach”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten