maandag 9 november 2015

Carré

“Carré, Carré, Carré, Carré
ik proef nog duidelijk je sfeer
als ik sta in jouw licht
schijnt de zon ongeveer”

Als er iemand was met wie het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam is verbonden, is het wel met Toon Hermans. De 'uitvinder' van de onemanshow. Cabaret op z'n smalst. In ieder geval wanneer het gaat om het Nederlandse en Nederlandstalige variété.
Carré is dé locatie voor kleinkunst. Een betere plek is in de noordelijke Lage Landen niet denkbaar, hoe goed andere gelegenheden ook zijn. Misschien is het daarom wel dat Bob Dylan voor zijn Nederlandse shows van vorige week, drie maal uitweek naar Carré.
In het Muziekgebouw in Eindhoven was de bard al een keer geweest, 22 jaar geleden. Onze hoofdstad kent Dylan inmiddels wel redelijk, vermoed ik. Hij heeft regelmatig opgetreden in de Heineken Music Hall (vaak meerdere achtereenvolgende optredens), waarbij hij ongetwijfeld ook de stad al fietsend heeft verkend.
Het theater Carré leende zich bijzonder goed voor de setlist anno 2015 van Dylan. Met name zijn vertolkingen van de Frank Sinatra-songs komen erg goed naar voren in de intiemere setting van een schouwburg. Terecht dus dat de Heineken Music Hall of het Rotterdamse Ahoy voor dit moment hebben afgedaan.
Vanavond is het volgende theater aan de beurt. Sporthalle Hamburg is deze avond de locatie van handeling. Een hele goede en fijne avond gewenst, Hamburgers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten