woensdag 18 november 2015

Aanslag

Vanavond treedt Dylan op in Italië, de eerste avond van een reeks van vier concerten. Eerst tweemaal Bologna (vanavond en morgenavond), komend weekend tweemaal in Milaan. Met dit kwartet aan optredens breit Dylan een einde aan zijn Europese najaarstournee 2015. Dat doet hij niet geheel in stijl, zo blijkt. Of juist wel in stijl, het is maar hoe je het interpreteert.
Voor de Bologna-avonden is namelijk extra beveiliging aanwezig. Een directeur van het theater van dienst, Giorgio Zagnoni van Manzoni Bologna bevestigde tegenover de krant Corriere della Sera dat Dylan zelf om deze beveiliging heeft gevraagd. Het is voor het eerst dat een artiest vraagt om deze extra bezetting voor Manzoni.
Concrete aanleiding zijn de aanslagen in Parijs, afgelopen vrijdag. Eén van de doelen van de terroristen, was het theater Bataclan waar op dat moment de rockband Eagles of Death Metal (EODM) een optreden verzorgde. Niet dat Dylan dezelfde muziek maakt als EODM; zijn 'angst' zal meer zijn, dat ook Dylan onderdeel is van de christelijke westerse cultuur.
Morgen maar de recensies lezen, ik ben benieuwd in hoeverre de beveiliging van invloed is op het optreden van vanavond.
Een aanslag van een totaal andere orde, is de nieuwe tournee, waarvan de eerste geruchten inmiddels de ronde doen. Het doorgaans goed geïnformeerde Examiner.com meldt dat vooralsnog drie Japanse data zijn genoteerd: 11, 12 en 13 april in Osaka. Andere data zullen te zijner tijd wel worden gecommuniceerd met de Dylan-fans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten