donderdag 21 september 2023

Sufjan Stevens

De Amerikaanse zanger Sufjan Stevens moet opnieuw leren lopen. Dat is het gevolg van het zogenoemde guillain-barrésyndroom, waar hij aan lijdt. Het is een ziekte met verlammingsverschijnselen.
De toenmalige vriend van mijn zus leed hier ook aan. Een carrière als professioneel keeper bij een voetbalclub werd daardoor de kop in gedrukt.

***

Sufjan Stevens is geen Bob Dylan. Ook niet een artiest die je zomaar met Dylan associeert. Maar Stevens heeft wel iets met Dylan. Sufjan speelt het nummer Ring Them Bells op de soundtrack voor de film I'm Not There. Mooie film wel, die van Todd Haynes uit 2007. Dylan in zeven personages door zes acteurs.
Ring Them Bells is een mooi liedje. Het nummer is terug te vinden op het album Oh Mercy uit 1989, geproduceerd door Daniel Lanois. Een schitterende live-uitvoering is terug te vinden op Tell Tale Signs, aflevering 8 uit de Bootleg Series.
Het is niet leuk om een verlammingsziekte te hebben. Ik luister daardoor wel weer naar een van de mooiste liedjes van Dylan. Een geluk bij een ongeluk, om het zo maar te verwoorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten