zondag 24 september 2023

Setlist Farm Aid Festival, 23 september 2023

Maggie's Farm
Positively 4th Street
Ballad Of A Thin Man

Bovenstaand de korte setlist van gisteravond. Bob Dylan gaf een verrassingsoptreden tijdens het Farm Aid Festival. Hij speelde zelf gitaar, terwijl hij zijn evenwicht behield dankzij een kruk. De begeleidingsband bestond uit (een deel van) The Heartbreakers waarmee hij 38 jaar geleden ook op Farm Aid speelde. 

***

Farm Aid. Het is het resultaat van een opmerking van Dylan. De bard trad op tijdens Live Aid in 1985, de benefiet-marathon om geld op te halen voor hongerend Afrika. Geflankeerd door de gitaristen Ronnie Wood en Keith Richards van The Rolling Stones, sprak de levende legende de wereld toe met de volgende woorden:
“I'd just like to say I hope that some of the money that's raised for the people in Africa, maybe they could just take a little bit of it – maybe one or two million maybe – and use it, say, to pay the ...er... pay the mortgages on some of the farms … the farmers here owe to the banks.”
De drie muzikanten hadden al een slok op, maar spreken dronkaards en kinderen niet de waarheid? Voor Neil Young was deze opmerking aanleiding om Farm Aid te organiseren. Muziek maken voor de hardwerkende Amerikaanse boeren.

***

Volgende week begint Dylan met zijn Amerikaanse najaarstournee 2023, onderdeel van zijn wereldwijde Rough And Rowdy Ways-tour. Zijn agenda is wat aangevuld met optredens, ten opzichte van het eerste tourschema dat een paar weken terug werd bekend gemaakt.
Twee avonden in Kansas City, dat wordt de aftrap. Of nou ja, de aftrap is gisteravond bij verrassing al gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten