zaterdag 30 september 2023

Kronieken #107 | Touren

Morgen is het zover. De eerste show in Kansas City, de aftrap van de Amerikaanse najaarstournee 2023. Wat gaat de bard spelen? Welke nummers zijn door de bandleden ingestudeerd? Morgenavond weten we het.

***

De afgelopen dagen druk bezig geweest met andere belangrijke dingen. Life-events. Nou ja, in ieder geval met het voorbereiden van zo'n evenement. Geen ziekte of zo, waardoor ik uitgeschakeld was.

***

Bruce Springsteen is niet verkouden. Wel ziek. Een maagzweer dwingt The Boss tot een vrije periode tot aan het nieuwe jaar. Alle tourdata zijn verschoven, op doktersadvies. Het is lang geleden dat Bob Dylan op een dwingend advies van de dokter optredens heeft geannuleerd.
Wanneer was de laatste keer?

***

Voor een verjaardagscadeautje was ik op zoek naar de cd Gotta Serve Somebody. Uit 2003. Een album met nummers uit Dylan's gospel-periode, uitgevoerd door zwarte artiesten. Met als afsluiter een eigen her-uitvoering, van Gonna Change My Way Of Thinking. Een duet met Mavis Staples. Maar de plaat was via mijn platenboer Wobbe niet meer te krijgen. Jammer. Nu kon ik deze cd niet als presentje weggeven.

***

Misschien staat op de setlist van morgenavond ook wel weer een gospel op de planning. Nog 1 nachtje slapen en dan weten we het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten