donderdag 13 april 2023

Record Store Day

Volgende week zaterdag is het Record Store Day. Dat is die ene dag in het jaar om de onafhankelijke platenzaak te vieren. Zo heet dat dan. Zo'n viering gebeurt doorgaans met optredens van artiesten bij een lokale winkel. Plus met de release van uniek materiaal.
Tijdens de editie van dit jaar verschijnt Shadow Kingdom - in ieder geval op de Amerikaanse markt. Ik weet niet of ook Nederlandse platenzaken dit album te koop aanbieden. Verschijnt het album wel met Record Store Day? De aankondiging staat wel op de site van de organisator, maar de releasedatum is 2 juni 2023.
Een oefening in geduld.
Benieuwd naar de release. Het boekje. Het artwork. Misschien dat Wobbe al een reservering voor me heeft gedaan.
Over geduld gesproken, het is ook nog altijd wachten op de film Going Electric, gebaseerd op het gelijknamige boek van Elijah Wald. De voorbereidingen van deze film zijn in volle gang. Acteur Timothée Chalamet speelt Dylan - en Timothée zal ook zelf zingen in de film. Net als dat gebeurde in de film Walk The Line, over Johnny Cash; de Cash-film was onder regie van James Mangold, die ook Going Electric voor zijn rekening neemt.
Rustig, rustig.
Ondertussen was in Japan grote paniek. Noord-Korea had een ballistische raket afgevuurd richting zee. Japan gaf een waarschuwing af aan inwoners van het noordelijke eiland Hokkaido omdat de raket mogelijk in de buurt kon inslaan. Ook vliegtuigen en schepen in de regio kregen een waarschuwing. Kort daarna werd duidelijk dat de raket in zee terechtgekomen was.
Maar dat noordelijke eiland ligt niet bij Tokyo. Geen problemen dus voor de concerthal waar Dylan deze week vijf optredens verzorgt.
Ergo, we gaan moedig voorwaarts.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten