maandag 19 juli 2021

Shadow Kingdom

Bob Dylan gaf zondagavond weer een optreden. Het eerste concert in ruim anderhalf jaar tijd; de geplande shows in 2020, waarbij hij Japan en de Verenigde Staten zou aandoen, werden vanwege corona geannuleerd.
Shadow Kingdom heet het concert en wordt georganiseerd door Veeps. In krap een uur tijd passeren dertien songs de revue. Het optreden is weliswaar live, maar niet rechtstreeks. Voor alle nummers is een andere locatie in het bruincafé gevonden: de zaal met de tafeltjes, een bijzaal, een andere hoek voor de camera.
Voor elk nummer heeft Dylan ook een ander jasje aangetrokken. Bij sommige nummers heeft de bard een gitaar omgehangen, bij andere songs zingt hij alleen.
En de band is vernieuwd. Niet de bekende namen van Tony Garnier op bas en Charlie Sexton op gitaar. En geen drummer. De nieuwe bandleden zijn slecht te zien: de show is al in zwart-wit, maar hun mondmaskers maken de muzikanten nog minder herkenbaar.
De begeleidingsband bestaat uit Janie Cowan op basgitaar, aangevuld met Alex Burke, Joshua Crumbly, Shahzad Ismaily en Buck Meek op gitaren, mandolines and accordion.
Dertien songs, voornamelijk uit de jaren zestig. What Was It You Wanted en Forever Young zijn de meest recente nummers. Geen materiaal van Rough And Rowdy Ways, dus.

De setlist:
When I Paint My Masterpiece – Bob with guitar
Most Likely You Go Your Way – No guitar – using his hands and arms a lot, underscoring the words
Queen Jane Approximately – No guitar, with harmonica
I’ll be your baby tonight – Bob with guitar – and two ladies close by
Just Like Tom Thumb’s Blues – No guitar
Tombstone Blues – No guitar
To Be Alone With You – Bob with guitar
What was it you wanted – No guitar
Forever young – Guitar
Pledging My Time – No guitar, with harmonica – the audience dancing
The Wicked Messenger – No guitar, with harmonica
Watching the river flow – No guitar
It’s all over now, baby blue – No guitar

Met dank aan Johnny B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten