donderdag 29 juli 2021

Jack White

Over anderhalve maand verschijnt Springtime In New York. Zoals bij de laatste uitgaven van de Bootleg Series gebruikelijk is, verschijnt ook dit deel in verschillende edities. Platenlabel Columbia Records komt met een dubbel-cd, een box met vijf cd's (en leuke boekwerken) en een elpee-variant met twee schijven.
Maar nu komt Jack White ook met een variant op Springtime In New York. White is naast een begenadigd muzikant ook de baas van het label Third Man Release. Bij Jack White verschijnt Dylan's nieuwe verzamelbox eveneens als vinyl-box. Met vier platen.
Bij Tom Willems, altijd een goede bron van Dylan-informatie, lees ik dat bij White's uitgave geen enkele song op deze set identiek is aan de songs op de standaard dubbelelpee. De Third Man Release is te verkrijgen via een (tot wederopzegging doorlopend) abonnement à 65 USD per kwartaal. Daar komt voor verscheping naar Nederland nog eens 20 USD bovenop. De bestelling moet voor 31 juli binnen zijn wanneer je een exemplaar van deze unieke release wilt hebben.
Altijd leuk, zulke collector's items.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten