donderdag 8 juli 2021

Sinatra - Under His Skin

Over tien dagen is de live-stream van Dylans Shadow Kingdom-concert. Nog ruim een week. Ik tel de nachten af tot het zover is.
Geen idee wat we precies kunnen verwachten. Het is zelfs maar de vraag of het een rechtstreeks optreden is. Het filmpje dat een paar dagen geleden verscheen, suggereert dat het concert eerder al is opgenomen. Maar echte conclusies kun je op basis van die paar seconden niet echt trekken.
In de tussentijd kunnen we kaartjes bestellen voor het theaterprogramma Sinatra - Under His Skin. Hierin brengt zanger Jim Bakkum een ode aan Frank Sinatra. Naast Bakkum staat ook Sergio Vyent, bekend als gastheer van First Dates, op het podium. Hij geeft onder andere door de ogen van Sinatra's butler, George Jacobs, een inkijkje in de wereld van Sinatra.
Daarmee is een link gelegd tussen de verliezend Idols-finalist uit 2002 en de Nobelprijs-laureaat voor de Literatuur uit 2016. Die link heet Frank Sinatra. Dylan maakte tussen 2015 en 2017 drie albums met nummers uit de American Songbook, die door Ol' Blue Eyes bekend zijn geworden.
Niet dat ik nou zo'n fan ben van Jim Bakkum. Al is het maar omdat hij heeft meegedaan aan een talentenjacht; als Dylan aan zo'n zoektocht had meegedaan, was hij waarschijnlijk al in de eerste ronde naar huis gestuurd. Het verschil moet er zijn.
Maar nu Bakkum met Sinatra aan komt zetten, is dat een goede reden om weer naar het theater te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten