vrijdag 2 juli 2021

Watching the River Flow

Op internet is een filmpje geplaatst ter voorbereiding op het concert van 18 juli. Dylan speelt daarin het nummer Watching the River Flow. Afgaande op dit filmpje, is het concert dus al eerder opgenomen. Het is maar een halve minuut dat we Dylan zien optreden.
Je kunt natuurlijk nauwelijks conclusies trekken. Hooguit wat voorzichtige aannames. Dat het concert dus al is opgenomen. Watching the River Flow is weliswaar live, maar minder ruw dan we in de concertzalen kennen.
De begeleidingsband is nauwelijks te zien. Een achtergrondzangeres is te zien. En bandleden, waarvan een aantal lijken op de band van Dylan - lijken, want de muzikanten staan in de schaduw, met een mondkapje op. En daarbij zien we eigenlijk alleen gitaristen: wie doet de drums en is Tony Garnier de bassist van dienst?
In het filmpje verschijnt de tekst The Early Songs of Bob Dylan - wat heeft dat te zeggen? Horen we alleen oud materiaal? Of horen en zien we ook het live-debuut van nummers Rough and Rowdy Ways?
Ongetwijfeld is dit korte filmpje bedoeld om de fans en 'bezoekers' van het online concert warm te maken voor Shadow Kingdom-concert. Bij mij is dat al gelukt. Maar het duurt nog ruim twee weken voor het zover is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten