donderdag 1 april 2021

Paul Simon

Dat Bob Dylan een trendsetter is, is wel bekend. Nadat Dylan vorig jaar zijn muziekrechten van de hand deed, volgde niet veel later Neil Young met een vergelijkbare deal. En nu sluit ook Paul Simon zich aan in dit gezelschap. Hoeveel Simon krijgt, is niet bekend gemaakt.
Simon zegt, volgens de krant The Guardian: “I’m pleased to have Sony Music Publishing be the custodian of my songs for the coming decades. I began my career at Columbia/Sony Records and it feels like a natural extension to be working with the Publishing side as well.”
Natuurlijk is Simon tevreden. Zijn bankrekening ook.
Deze deal beslaat alleen de muziek van Simon, niet de royalties van zijn maatje Art Garfunkel. De twee vormden jaren lang een succesvol duo. Dat de rechten gesplitst en voor de helft verkocht zijn, is ongetwijfeld in goed overleg gegaan.
Toen Dylan zijn oeuvre verkocht, hing prompt de familie van wijlen Jacques Levy aan de telefoon. Levy is mede-auteur van nummers voor onder meer Desire. Hij was niet gekend in de Dylan-deal; de erven-Levy eisten nog 7 miljoen dollar.
Hoe die kwestie is afgewikkeld, weet ik niet.
Enfin.
Het bedrag van de Simon-deal wordt ongetwijfeld nog wel bekend gemaakt. Te zijner tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten