dinsdag 13 april 2021

Jim Keltner

Je hebt van die namen waarvan je denkt: die kent verder niemand. Althans, niet in Nederland. Drummer Jim Keltner is voor mij zo'n iemand. Als je zijn naam laat vallen, wordt je vaak meewarig aangekeken. Maar noem de naam van deze drummer bij Dylan-fans, en ze vallen je huilend om de hals.
Tot vandaag dacht ik zo over Buster Sidebury, zoals hij bij de Traveling Wilburys werd genoemd. Het Gouden Trommelvlies hoort bij NPO Radio 2. De host van dit programma bespreekt deze keer Jim Keltner. Op een geheel positieve manier.
In 2002 verving Keltner zijn collega George Receli in de begeleidingsband van Dylan. Die had namelijk een polsblessure en dat is voor een drummer uiterst vervelend. Maar Keltner, een goede bekende van de maestro, is de beroerdste niet. Voor de Europese zomertour van 2002 zat Jim achter de drums.
Dat was de tournee waarbij Dylan de Rotterdamse zaal Ahoy aan deed. Daar, die avond, zag ik Dylan voor het eerst. Mede dankzij het stabiele slagwerk van Keltner was het een onvergetelijke avond.
Ik dacht hier aan, bij het lezen van het gouden trommelvlies van Emmely.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten