zaterdag 10 april 2021

Exit Wounds

Jakob Dylan, de jongste zoon van Bob en Sara Dylan, is frontman van de band The Wallflowers. Deze formatie kondigt aan dat 9 juli het nieuwe album Exit Wounds verschijnt. Het wordt het zevende album van de band, en de eerste in negen jaar. In de tussentijd heeft Jakob niet stil gezeten. Natuurlijk, corona heeft voor enige rust in muziekland gezorgd. Maar na het laatste Wallflowers-album, Glad all over uit 2012, maakte Jakob twee solo-albums: Seeing Things (2008) en Women and Country.
Het eerste album is geproduceerd door Rick Rubin (dezelfde van de American Recordings van Johnny Cash!), het tweede album is geproduceerd door T Bone Burnett. Daarnaast verzorgde Jakob de lead zang voor de soundtrack van de film Echo in the Canyon.
Enfin.
Een paar jaar geleden paste ik op in Steenwijk, bij mijn zus en zwager. Voor de avond had ik de cd Red Letter Days meegenomen. Mijn zwager zei, bij het zien van de cd-hoes: "Die frontman lijkt op iemand."
Ik zei dat het Jakob Dylan was, de zoon van Bob. "Oh, heet hij ook 'Dylan'?" vroeg zwager. Ja, Jakob heet ook Dylan - het is geen artiestennaam, maar de officiële naam van het gezin. Jakob lijkt op zijn vader, maar de vraag is of Jakob zijn muzikale carrière te danken heeft aan Bob. Een retorische vraag, Jakob is in staat om op eigen benen te staan.
Net als zijn broer Jesse, die als (film)regisseur actief is. Jesse Byron Dylan maakte onder meer campagne-filmpjes voor toenmalig presidentskandidaat Barack Obama.
Grote vraag is natuurlijk ook: wat kunnen we van vader Bob verwachten? In juli verschijnt, naar verluidt, deel 16 in de Bootleg Series. Met als onderwerp de Infidels-periode. Hopelijk komt die ook op de markt. En wanneer komt een live-registratie van Dylan's recente optredens ten tonele? Het laatste live-verslag is MTV Unplugged - wat vooral onderdeel is van de muziekzender, en niet per se van Dylan zelf afkomstig is.
Nou ja, we doen het vooralsnog met Exit Wounds als eerste concrete aankondiging uit de muzikale Dylan-familie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten