woensdag 7 oktober 2020

Best of The Bootleg Series

Komend weekend verschijnt The Best of The Bootleg Series. Liefst 28 nummers, die digitaal zijn samengebracht tot een virtueel schijfje. Verkrijgbaar via Spotify, Amazon and Qobuz. Het zijn 28 hoogtepunten van vrijwel alle afleveringen van The Bootleg Series, dat inmiddels vijftien delen telt.
Geen nieuw materiaal dus. Ook geen nieuw hoesje of liner notes. Geen reden dus, om voor de digitale poorten van de muziekhandelaren te liggen. Het is meer een zoethoudertje, zo maak ik op uit de tekst van The Second Disc. We moeten nog even geduld hebben tot de eventuele release van volume 16 uit deze neven-discografie van Dylan.
The Bootleg Series herbergt misschien wel het mooiste materiaal van Dylan. Werk dat jarenlang in de kluizen van Columbia Records lag te verstoffen. Omdat het om live-materiaal gaat (deel 4, 5 en 6). Of om demo's, die Dylan in het begin van zijn carrière aan de lopende band maakte (9), of demo's van songs die nog niet klaar waren (Blind Willie McTell) of nummers die niet pasten in de sfeer van het album waarvoor het werd opgenomen (Red River Shore).
Hoeveel ligt nog in de kluizen, waar we geen weet van hebben? Hoeveel materiaal van de maestro ligt nog te wachten, om uitgegeven te worden? Je hoopt natuurlijk niet dat je held het tijdelijke voor het eeuwige verruilt - nu nog niet. Maar aan de andere kant, mocht hij 'uut de tied raken', dan gaat die enorme voorraad aan materaal open.
Wie weet welke literair-muzikale nalatenschap dán tevoorschijn komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten