zondag 29 december 2019

Long black coat

Bij een aanval op een huis van een orthodox-joodse voorganger in de staat New York zijn vijf mensen neergestoken. Ze werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Twee slachtoffers zijn er slecht aan toe. Een van hen heeft zes steekwonden opgelopen.
De dader had zijn gezicht gedeeltelijk bedekt met een sjaal. Hij zou gewapend zijn geweest met een machete. Hij ging er na de aanslag vandoor in een auto. Enkele uren later arresteerde de politie een verdachte, die werd beschreven als een lange, zwarte man, zo meldt de NOS.
Een lange, zwarte man. Waarschijnlijk wordt daarmee de huidskleur van de dader bedoeld. Maar misschien droeg de man wel lange, zwarte kleding. En dan zit ik gelijk met mijn gedachten bij Bob Dylan, bij Oh Mercy. The man in the long black coat.
Om via een cover van dit nummer verder te gaan bij Joan Osborne, die in 1995 Man In The Long Black Coat opnam voor haar album Relish.
Enfin.
Het zijn de loze dagen tussen het Kerstfeest en de jaarwisseling. Goede dagen om naar het album John Wesley Harding te luisteren. Iets wat ik de laatste twee, drie jaar ook doe. Misschien komt dat wel omdat dit album 27 december 1967 verscheen, zo'n loze dag tussen Kerstmis en Oudjaarsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten